Over Vanbreda Cornelis

Over Vanbreda Cornelis

Met meer dan 30 jaar ervaring op de teller, vind je in Vanbreda Cornelis een partner die meegroeit met jouw bedrijf, outside the box denkt en proactief handelt. Onze regionale verankering en het persoonlijk contact zijn voor ons van cruciaal belang.

2024 05 28 Fotoshoot Vanbreda Cornelis Merelbeke Kantoor Jokko 016

In 1992 werd ons kantoor onder de toenmalige naam ‘Cornelis & Partners’ opgericht door Joël Cornelis en dochter Karien. In de jaren nadien konden we met onze cliëntgerichte aanpak steeds meer bedrijven en particulieren overtuigen en kende het kantoor een sterke organische groei.

In 2006 werd het kantoor overgenomen door Philip Rokegem en in 2011 kwam Didier Lapin als medeaandeelhouder het kantoor versterken. Na een succesvolle carrière besloot Joël in 2015 om zijn actieve loopbaan binnen het kantoor te stoppen en sindsdien wordt het kantoor dagelijks gerund door Karien, Philip & Didier.

In 2018 hebben we besloten om toe te treden tot Vanbreda Risk & Benefits. Dit stelt ons in een unieke marktsituatie, waarvan onze cliënten elke dag de vruchten plukken: we combineren de nabijheid van een regionale makelaar met de slagkracht en de expertise van de grootste Belgische makelaar.

Ons kantoor in Merelbeke telt 14 medewerkers, die elke dag opnieuw zorgen voor een professionele dienstverlening. We staan garant voor een zeer persoonlijke service en op maat gemaakte oplossingen om jou, je familie of jouw bedrijf tot in de puntjes te beschermen. Onze cliëntenportefeuille bestaat voornamelijk uit kmo’s en zelfstandigen die steeds kunnen terugvallen op een team van specialisten. We helpen hen bovendien niet alleen verder in geval van schade, maar staan hen ook actief bij met advies tijdens het nemen van cruciale beslissingen.

Waar wij het verschil maken voor jou als klant, is onze uitgesproken ambitie om een langetermijnrelatie uit te bouwen en in functie daarvan te handelen. 

Zoals je merkt staat Vanbreda Cornelis nooit stil. Door te blijven innoveren en investeren in onze mensen en knowhow, zijn wij dé expert om je vandaag en in de toekomst de weg te tonen door de soms ingewikkelde verzekeringstechnische wereld.

2024 05 28 Fotoshoot Vanbreda Cornelis Merelbeke Zaakvoerder Jokko 012
Bij Vanbreda Cornelis focussen wij 100% op onze klant, vanuit onze expertise en persoonlijke aanpak staan wij garant voor maximale ontzorging. Samen zorgen we ervoor dat elke klant ten volle kan leven en ondernemen.
Didier Lapin • Bestuurder, Vanbreda Cornelis

Onze mis­sie & ons succes

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere persoon, elk gezin en elke onderneming de best passende verzekering verdient. Dit vormt de kern van onze missie bij Vanbreda Cornelis. In een snel veranderende wereld moeten we voortdurend aanpassen en innoveren om deze belofte waar te maken.

Ons succes is gebaseerd op onze uitgebreide kennis en ervaring in diverse risico’s en sectoren. We zetten deze expertise om in een persoonlijke service, gecombineerd met de nieuwste technologieën.

Ver­ze­ke­rings­op­los­sin­gen op maat

Bij Vanbreda Cornelis nemen we de tijd om naar je te luisteren en de noden van je organisatie te doorgronden. Deze persoonlijke aanpak resulteert in unieke, op maat gemaakte oplossingen die ervoor zorgen dat risico’s optimaal gedekt zijn.

Scher­pe premies

Dankzij onze sterke positie in de markt kunnen we de beste voorwaarden voor je onderhandelen en polissen aanbieden tegen zeer concurrerende premies. Ook voor oplossingen op maat betaal je correcte premies.

Prak­ti­sche benadering

We hanteren een systematische benadering om alles onder controle te houden. We houden ons aan onze afspraken, werken proactief en doen aan risicopreventie. Bij schade treden we snel en effectief op.

Ster­ke samenwerking

Onze medewerkers staan altijd voor je klaar. Ze nemen de tijd om jou en je bedrijf te leren kennen. Dankzij deze persoonlijke aanpak bouwen we een sterke relatie op met onze klanten.

Moder­ne technologie

We gebruiken digitale hulpmiddelen om de afhandeling van schadeclaims te versnellen. Met behulp van moderne digitale technologieën groeien we samen met jouw organisatie en bieden we oplossingen voor nieuwe verzekeringsuitdagingen.

Effi­ci­ën­te scha­de­af­han­de­ling in bin­nen- en buitenland.

We houden constant contact met onze klanten en doen er alles aan om schade snel en correct af te handelen in jouw voordeel.

2024 05 28 Fotoshoot Vanbreda Cornelis Merelbeke Kantoor Jokko 076

Mybro­ker: onli­ne plat­form voor jouw polissen

Met Mybroker krijg je online toegang tot jouw  verzekeringspolissen. Een platform speciaal ontworpen voor jou.

  • Toegang tot je dossiers, waar je ook bent
  • Eenvoudige en veilige raadpleging 
  • Inzage in je verzekeringspolissen

Onze mede­wer­kers zijn onze groot­ste troef

Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Dankzij hun inzet en knowhow groeide Vanbreda Cornelis uit tot een toonaangevende verzekeringspartner in het Gentse.

Exper­ti­se op hoog niveau

Meer dan 15 medewerkers gebruiken hun expertise om onze klanten te adviseren op vlak van risicobeheer, verzekeringsoplossingen en employee benefits. Hun vakkennis stelt hen in staat om voor elke unieke situatie een gepaste oplossing te vinden.

Fami­li­aal karakter

Als onafhankelijke makelaar in handen van familiale aandeelhouders voelen we ons niet alleen sterk verantwoordelijk voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers en de samenleving.

Klant­ge­richt

We streven ernaar om langdurige relaties op te bouwen op basis van nauwe samenwerking. Deze duurzame relaties met onze klanten zorgen voor een sterke band en leiden tot uitstekende resultaten in klanttevredenheidsonderzoeken.

Voort­du­ren­de ontwikkeling

Onze medewerkers blijven zich ontwikkelen om steeds de juiste oplossingen aan te bieden en polissen aan te passen waar nodig. We volgen innovaties en veranderingen op de voet en dragen bij aan het ontwikkelen van nieuwe verzekeringsoplossingen.

Focus op stabiliteit

Wij zijn trots om te melden dat Vanbreda Cornelis een retentiegraad van meer dan 98% behaalt. Wij zetten in op onze mensen en hun groei. Samen creëren wij een stabiele werkomgeving zodat we ons volledig kunnen richten op het verzekeren van jouw organisatie.

Duur­zaam­heid is essentieel

Als toonaangevend bedrijf vinden we het samen met Vanbreda Risk & Benefits belangrijk om bij te dragen aan de samenleving, het milieu, de economie en het welzijn van onze medewerkers. Daarom is duurzaam ondernemen al jarenlang een bewuste keuze. Hiervoor richten we ons op de 3 pijlers: mens, milieu en maatschappij.

Mens

Het fysieke en mentale welzijn van onze medewerkers is belangrijk voor ons. Daarom bieden we opleidingen aan, zorgen we voor een kwalitatieve werkomgeving, organiseren we evenementen en hanteren we een bedrijfsethiek die gebaseerd is op wederzijds respect.

Mili­eu

Bij Vanbreda Cornelis hebben we een groen bedrijfsbeleid dat alle aspecten omvat. Ons kantoor draait op 100% groene stroom, ons wagenpark is milieuvriendelijk en we beheren ons afval op een optimale manier. Dit is nog maar het begin.

Maat­schap­pij

Bij Vanbreda Cornelis zetten we ons in voor goede doelen en onze medewerkers nemen deel aan vrijwilligersactiviteiten om sociale organisaties te helpen. We werken samen om kwetsbare sectoren en personen te ondersteunen.

Silver medal Eco Vadis

Duur­zaam­heids­in­span­nin­gen beloond

Inzetten op duurzaamheid is essentieel om vandaag én in de toekomst slim zaken te doen. Onze klanten verwachten dat we inspanningen leveren en dat we er transparant over communiceren. Dat duurzaamheid intussen verankerd is in onze bedrijfsstrategie, levert ons deze twee erkenningen op.

  • De Silver Medal van EcoVadis: onze best presterende duurzaamheidsthema's zijn milieu, ethiek en arbeids- en mensenrechten. Duurzame aankoop is één van de focusgebieden waarvoor we een concreet actieplan hebben opgesteld. Onze scorekaart is beschikbaar op aanvraag.
2024 05 28 Fotoshoot Vanbreda Cornelis Merelbeke Kantoor Jokko 120

Van­b­re­da Cornelis

De verzekeringspartner met een hart voor jou en je organisatie. Wij behartigen jouw belangen wereldwijd met passie, expertise en overtuiging.