Social profit & publieke sector

Begeleiding van A tot Z

Vanbreda Cornelis heeft een lange geschiedenis als adviseur en makelaar voor nationale en regionale overheden. Ook organisaties zoals zorgbedrijven en onderwijsinstellingen vormen mee de kern van onze focus binnen social profit en de publieke sector. Deze specifieke sectoren vereisen een deskundige benadering op het gebied van verzekeringen, risicobeheer en werknemersvoordelen, heel anders dan de aanpak van een KMO.

MASF03591

Deskundigheid in grote infrastructuurprojecten

Een gespecialiseerde benadering voor de sector

Bijhouden van wetgevende ontwikkelingen

Jarenlange ervaring en expertise

Onze expertise in de publieke sector

We fungeren als adviseur en makelaar voor een breed scala aan overheden, variërend van agentschappen en overheidsbedrijven tot meer traditionele besturen, met schadebeheer en rapportage per aangesloten entiteit en algehele rapportage aan de centrale overheid.

Overheidsorganisaties zijn vaak verantwoordelijk voor de uitvoering van belangrijke infrastructuurprojecten, zoals de bouw van snelwegen, spoorverbindingen, luchthavens en energiecentrales, waarbij een buitengewoon hoge verzekeringscapaciteit nodig is. Hier onderscheidt Vanbreda Cornelis zich.

Onze ster­ke punten

Gespe­ci­a­li­seer­de kennis

Vanbreda Cornelis heeft een gespecialiseerd team dat belangrijke en technisch moeilijk te verzekeren eigendoms- en bouwrisico's in de verzekeringsmarkt plaatst.

Ver­ze­ke­ring van bui­ten­land­se missies

Als makelaar verzekeren we ook de risico's van buitenlandse missies van overheidsinstellingen. We zorgen onder andere voor de nodige aansprakelijkheidsverzekeringen en bijstandsverzekeringen op maat.

Eigen scha­de­af­de­ling

Onze eigen schadeafdeling begeleidt, analyseert en adviseert bij schade. We onderzoeken de aard, frequentie en ernst van schadegevallen en stellen in overleg met de overheid en de verzekeraar mogelijke preventieve maatregelen voor.

Onaf­han­ke­lijk advies

Vanbreda Cornelis heeft een onafhankelijke positie in de verzekeringsmarkt. Deze sterke marktpositie stelt ons in staat om de meest uitgebreide garanties tegen scherpe voorwaarden op te stellen.

Onze expertise in social profit

We begeleiden diverse Vlaamse overheidsorganisaties, rust- en verzorgingstehuizen en instellingen voor gehandicapten in heel Vlaanderen. Een gespecialiseerd team dat zijn kennis jaarlijks versterkt door middel van verschillende opleidingen is onze troef. 

We zorgen voor een complete begeleiding via een vooraf duidelijk besproken stappenplan. Daarnaast kan je ook rekenen op eigen polisvoorwaarden en clausules die op maat van je sector zijn geschreven.

Stappenplan

  • Opstellen van het lastenboek
  • Administratief deel: met focus op wetgeving, beschrijving van de opdracht, wijze van gunning, criterium van gunning en vorm waarin offertes moeten worden overgemaakt aan de verzekeraars.
  • Technisch deel: bespreken van de gewenste waarborgen, eventuele opties en uitbreidingen.
  • Het bepalen van de gunningsprocedure in overeenstemming met de wetgeving inzake overheidsopdrachten.
  • Bespreken van het lastenboek met de verantwoordelijke(n).
  • Analyseren van de ontvangen offertes van de verschillende verzekeraars.
  • Opstellen en toelichten van het gunningsrapport aan de verantwoordelijke(n)
  • Overhandigen van het gunningsrapport aan de verschillende inschrijvers na de gunning.
CTA Image

Zorg voor jezelf en jouw sector!

Onze specialisten bij Vanbreda Cornelis bekijken graag de opties voor jouw sector. Met polissen op maat bieden wij de best mogelijke bescherming, ook in het buitenland.

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we je helpen?

Naam
Consent 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.